lunes, 26 de enero de 2015

Xerrada d'Àngel PonsVisita d'Àngel Pons


Àngel Pons, un jove que va estudiar a l'Institut de Vidreres, que va aconseguir estudiar la carrera de periodisme, després de molts esforços, la seva família opinava que no era una carrera aprofitable i amb cap sortida laboral. Però ell va tirar cap endavant. No va aconseguir entrar en la universitat que ell volia, que era la Universitat Autònoma de Barcelona, tot i així va voler seguir amb aquests estudis i va anar-se'n a la "Universidad de Madrid: Carlos III".

Aspectes positius de la xerrada:
Penso que un dels aspectes positius de la xerrada que ens va fer, va ser l'esperit de positivitat que ens va implantar i les ganes de ser innovador i original amb les coses que fem per ressaltar amb la resta de les persones del nostre voltant.
Però sobretot les ganes de treballar i les ganes de voler ampliar els nostres horitzons.

Aspectes Negatius de la xerrada:
De tota la xarrada només em vaig adonar d'un aspecte negatiu. Crec que el que va comentar sobre que una persona tenia més oportunitats depèn de la universitat que hagi estudiat, crec que una persona amb un títol universitari, independentment de la universitat que sigui  dret i està totalment capacitat per treballar en qualsevol treball que es proposi, és a dir una universitat no defineix l'esforç ni les ganes de treballar d'una persona.

La meva opinió personal de la xerrada és que va estar molt , va saber ocupar el temps necessari i el contingut molt interessant, i sobretot el més important que no es va fer pesadaEn definitiva va estar molt  , hauria d'haver més xerrades així.

lunes, 19 de enero de 2015

               COMPLEX D'ÈDIP

- El complex d'Èdip es basa durant l'etapa genital on es desenvolupa el nen, durant els 3 i els 6 anys. Aquest comença a sentir una atracció cap a la seva mare i a odiar el pare., i per tant es comença a desenvolupar un sentiment de"culpa" o "malestar" ja que ell sap que el sentiment d'odi cap al seu pare no esta be. Sigmund Freud, va ser el descobridor d'aquesta malaltia o malaltia , per posar-li aquest nom es va inspirar en el mite d'èdip i te lloc fins als set anys.
El mite d'edip dit en grec (Οἰδίπους), era un rei mítologic de Tebas fill de layo i yocastaque, que sense cap consciència, va matar al seu pare i va cassar-se amb la seva mare.  En resum aquesta enfermetat rep el nom d'èdip, perquè es el mateix simptoma que el d'aquest personatge mitològic.
Els personatges que patèixen el trastorn d'èdip ala novel.la el carrer de les camèlies son els següents: Cosme complex d'èdip i Cecília que pateix el complex d'Electra. El lector ho descobreix al capitol XXIII, on e plica detalladament com Cosme vesteix a cecília tota de negre com la seva mare, de dol ja que es morta. I amb la Cecília i  l'home que se'n va amb ella del bar,  portant-la a la seva Fonda es a dir una mena de restaurant on es pot dormir "hostalet", tambe tenim un clar exemple quan,  Cosme explica que es sent culpable de que la seva mare morís, just quan ell neixia.
lunes, 12 de enero de 2015

              Atemptat terrorista a París.

-El passat 7 de Gener va haver un atemptat a París, els musulmans van atacar a Charlie Hebdo que és un setmanari satíric francès d'esquerres fundat en gener de 1992, que va prendre el seu nom d'una publicació satírica que va existir entre 1969 i 1981 (primer com Hara-kiri i Hara-kiri hebdo).
Amb les seves publicacions va aconseguir la indignació de musulmans, jueus i cristians per igual. La seva tasca va ser motiu de judicis, debats per la llibertat d'expressió, acusacions de provocacions a faccions religioses i atemptats.
En aquest setmanari es publicava caricatures de els deus de totes les religions, però al fer la caricatura de Mahoma, van provocar una gran catàstrofe a parís.
Al matí del 7 de gener, dos homes encaputchats y vestits de negre, portant fusils automàtics ( kalashnikov) van irrumpir a la santa "sede" de Charlie Hebdo.
Els atacants anomenats ghijadistes anomenan el motio del seu conflicte "justicia" ja que creuen que s'han burlat del seu profeta.
La solidaritat de la gent els a ajudat a continuar endevant i els recolzen amb la seva llibertat de expresió i també han recaptat 100.000€ per els afectats.  L'integració dels imigrants ha estat força be, encara amb aquets conflictes, tots som iguals i mereixem el mateix.
La meva opinió respcte aquest tema és la següent: crec que tots tenim un error sempre i que no per això hem de fer una perafarnalia, i també opino que tots som persones, i tenim el mateix valor, siguem de la raça que siguem.