lunes, 2 de febrero de 2015


Símbols- El carrer de les camèlies.
      Primer símbol:
-Un dels símbols més importants i significatius d'aquesta historia es el del cactus sense sorra que representa els origens de la Cecília Ce, que no coneix de on vé ni qui són els seus pares , per això  el cactus no te arrels.
      {Cap I}
         " I allà dalt de tot, a la nit del dia que m'havien trobat, hi va sortir una flor rovellada de fulla a la banda  de fora i blanca de llet passades les primeres fulles, amb una bogeria de cabellera despentinada a dins de tot. pág 9"
Cactus:  Nom amb què són designades les cactàcies suculentes i altres plantes cactiformes, especialment les conreades com a ornamentals.

  
   Segon símbol:
         Un altre símbol és el lliri, una flor que representa la puresa i l'esperança. Perquè la troba sota les de  l'església que van destruir durant el temps de la guerra.Vol explicar o donar a entendre que la protagonista de la novel·la encara li queden esperances de trobar als seus pares.
  {Cap IX}
  " L'església tenia les parets encara, dretes, el sostre s'havia enfonsat i tot era ple de sol. Vaig regirar amb els peus. A sota d'uns maons vaig trobar una flor de lliri de fusta pintada i una cara cremada que devia haver estat la cara d'una santa. pág 49 "
Lliri: Planta herbàcia de la família de les liliàcies (Lilium candidum), de fulles lanceolades i de flors grosses, blanques i oloroses. 

              Tercer símbol:
Un dels símbols més significants, era la flor de mostassa.És un símbol sexual. 
 {cap XXVII}
"Aleshores se'n va anar del saló, va tornar carregat amb un llibre molt gros, es va asseure, em va fer acostar la cadira ben a la vora de la seva, va obrir el llibre per on li va semblar i, clavant un dit al mig d'una flor, va dir, veu?, la mostassa." 
Mostassa: Planta herbàcia anual de la família de les crucíferes (Brassica nigra), de fulles lirades i lanceolades, flors grogues arraïmades i fruits en síliqua.  







                                    
   Quart símbol:
 El quart símbol que he escollit es la mandrágora, és un símbol sexual, que representa el desitg sexual del vell a cecília.
{Cap XXIX}
(...) Vaig tornar enrera i com que ja no sabia on anar i no tenia ganes de passejar-me em vaig deixar caure al cafè del general. Estava assegut a la mateixa taula i es veu que m'esperava perquè així que vaig entrar em va fer un senyal amb la ma perquè m'hi acostés. Em va preguntar on m'amagava que se'm veia tan poc i de seguida em va dir que per favor hi anés a sopar, que de dalt de tot d'una llibreria havia baixat un llibre amb herbes enganxades i que em parlaria del crit de la mandràgora. 
Mandràgora: Planta sense tija, de fulles amples i rugoses, flors pudents de color violeta.
                 
        
                         cinquè símbol:
Les vares de jessè és un símbol de fertilitat dirigit al senyor jaume, i a que no pot tenir fills.
{Cap L}
"El senyor Jaume li va dir que mai havia pogut fer créixer vares de Jessè al seu jardí"
Vares de jessè:  flor amb olor a fresc.       
 
                         

1 comentario:

  1. Vist i corregit.
    ORT: "desig" sense "t" i Cecília en majúscula.
    El tamany de lletra que has posat és tan petit que costa molt de llegir!!!!

    ResponderEliminar