lunes, 19 de enero de 2015

               COMPLEX D'ÈDIP

- El complex d'Èdip es basa durant l'etapa genital on es desenvolupa el nen, durant els 3 i els 6 anys. Aquest comença a sentir una atracció cap a la seva mare i a odiar el pare., i per tant es comença a desenvolupar un sentiment de"culpa" o "malestar" ja que ell sap que el sentiment d'odi cap al seu pare no esta be. Sigmund Freud, va ser el descobridor d'aquesta malaltia o malaltia , per posar-li aquest nom es va inspirar en el mite d'èdip i te lloc fins als set anys.
El mite d'edip dit en grec (Οἰδίπους), era un rei mítologic de Tebas fill de layo i yocastaque, que sense cap consciència, va matar al seu pare i va cassar-se amb la seva mare.  En resum aquesta enfermetat rep el nom d'èdip, perquè es el mateix simptoma que el d'aquest personatge mitològic.
Els personatges que patèixen el trastorn d'èdip ala novel.la el carrer de les camèlies son els següents: Cosme complex d'èdip i Cecília que pateix el complex d'Electra. El lector ho descobreix al capitol XXIII, on e plica detalladament com Cosme vesteix a cecília tota de negre com la seva mare, de dol ja que es morta. I amb la Cecília i  l'home que se'n va amb ella del bar,  portant-la a la seva Fonda es a dir una mena de restaurant on es pot dormir "hostalet", tambe tenim un clar exemple quan,  Cosme explica que es sent culpable de que la seva mare morís, just quan ell neixia.




1 comentario:

  1. Treball inacabat. Els tres fragments de la novel·la s'havien de copiar no explicar.
    Errades importants: majúscules, accents... El text està en brut.

    ResponderEliminar