lunes, 12 de enero de 2015

              Atemptat terrorista a París.

-El passat 7 de Gener va haver un atemptat a París, els musulmans van atacar a Charlie Hebdo que és un setmanari satíric francès d'esquerres fundat en gener de 1992, que va prendre el seu nom d'una publicació satírica que va existir entre 1969 i 1981 (primer com Hara-kiri i Hara-kiri hebdo).
Amb les seves publicacions va aconseguir la indignació de musulmans, jueus i cristians per igual. La seva tasca va ser motiu de judicis, debats per la llibertat d'expressió, acusacions de provocacions a faccions religioses i atemptats.
En aquest setmanari es publicava caricatures de els deus de totes les religions, però al fer la caricatura de Mahoma, van provocar una gran catàstrofe a parís.
Al matí del 7 de gener, dos homes encaputchats y vestits de negre, portant fusils automàtics ( kalashnikov) van irrumpir a la santa "sede" de Charlie Hebdo.
Els atacants anomenats ghijadistes anomenan el motio del seu conflicte "justicia" ja que creuen que s'han burlat del seu profeta.
La solidaritat de la gent els a ajudat a continuar endevant i els recolzen amb la seva llibertat de expresió i també han recaptat 100.000€ per els afectats.  L'integració dels imigrants ha estat força be, encara amb aquets conflictes, tots som iguals i mereixem el mateix.
La meva opinió respcte aquest tema és la següent: crec que tots tenim un error sempre i que no per això hem de fer una perafarnalia, i també opino que tots som persones, i tenim el mateix valor, siguem de la raça que siguem.

2 comentarios: