lunes, 1 de diciembre de 2014

Les persones doules.


                      Que és una persona Doula?



Les persones doules són bàsicament  dones majoritàriament mares,  que acompanyen a altres mares en el període de maternitat i donar-les suport tant físic com emocional fins el seu part i el període de recompossar-se  físicament.
Per ser doula no necessites una carrera o una preparació acadèmica. L'únic que necessiten es tenir coneixements sobre fisiología  del embarass i el que aquest comporta ; lactància,  puericultura, educació parental...etc.
Les dones doules fan el servei de "professora" per a mares que no han tingut la informació ni el coneixement necessari suficient, com per a tenir un fill i cuidar-lo. Normalment els coneixements del part i l'educació del fill es transmet de mares a filles, o de dones de la mateixa família. Amb coneixements no ens referim a només fisiologia, si no a els estats d'ánim que comporta l'embarass. 
El termini d'una dona doula, algunes persones confirmen que  procedeix de la antiga Grècia, i te diferents significats; el seu significat  a l'antiga Grècia es 'esclava', i altres diuen que prové de l'indi i en la seva llengua te el significat de 'dona experimentada'.
L'ajuda de la doula acaba o no es necessària, quan la dona ja ha tingut el part i ha passat els 40 dies de repós.
















     


2 comentarios:

  1. Et falta l'entrada sobre la família de Francisco i... la nostra cadena d'abraçades!

    ResponderEliminar
  2. Et falta la reflexió sobre l'educació viva.
    Tens faltes molt greus a l'últim paràgraf: ACABAR, VERB SER (és, amb diacrític), NECESSÀRIA (mot esdrúixol) i HA PASSAT (temps compost amb el verb HAVER)

    ResponderEliminar